Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi

Yayınlanma Tarihi: 7 Ekim 2017 Ekleyen: admin


Hazırlık süresi: 20 Dakika
Pişme süresi: 25 Dakika
Kaç Kişilik: 4-6 Kişilik

Mürdüm eriği reçeli rengi ve lezzeti ile ön planda olan özel ve ilgi çekici bir reçeldir. Diğer reçellerden çok daha farklı olan mürdüm eriği reçeli yapımı için içinde bulunduğumuz aylar en ideal dönemlerdir. Mürdüm reçeli mutlaka mevsiminde yapılmalı ve kavanozlandıktan sonra kış için buzdolabına kaldırılmalıdır. Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi sizlerle..

Mürdüm eriği reçeli tarifi için malzemeler

  • 1 kilo mürdüm eriği
  • 2-3 adet karanfil
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 parça çubuk tarçın

Mürdüm eriği reçeli tarifi yapılışı

  1. Mürdüm eriği reçeli için ilk iş mürdüm eriklerini hazırlamak olmalıdır. Bunun için 1 kilo erik iyice yıkanmalı, çekirdekleri çıkartılmalı ve küp küp doğranmalıdır.
  2. Erikler doğranırken çok küçültülmemeli ve pişince küçüleceğinden biraz büyük bırakılmalıdır. Bu doğrultuda hazırlana erikler geniş bir tencereye alınmalı ve üzerine 3 su bardağı kadar toz şeker ilave edilmelidir.
  3. Toz şekerden sonra 2 çay bardağı suyunda ilave edildiği reçel orta ataşe alınmalıdır. Bu şekilde bir süre kaynatılmalı ve kaynama seviyesine geldikten sonra diğer malzemeler eklenmelidir.
  4. Kaynayan reçele kolay kıvam alması için 1 çorba kaşığı limon suyu, köpük yapmaması içinse 1 çay kaşığı tereyağı ilave edilmelidir.
  5. Çubuk tarçın ve karanfillerinde eklendiği reçel kıvam alana kadar kaynatılmaya devam edilmelidir. Reçel koyulaştıktan sonra içerisindeki çubuk tarçın parçaları ve karanfiller çıkartılmalıdır.
  6. Daha sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurulan mürdüm eriği reçelleri ters çevrilerek ılıması beklenmeli ve ılıdıktan sonra buzdolabına kaldırılmalıdır. Buzdolabında iyice soğutulan mürdüm eriği reçeli istenildiği zaman servis edilmeli ve kahvaltılarda tüketilmelidir.

Mürdüm Eriği Reçel Tarifi Videosu

Özet
recipe image
Yemek Adı
Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman

Yorumlar

5 Haziran 2020

Yorumlarınızı bekliyorum...