Yemek Tarifi

Karadut Pekmezi Tarifi

Hazırlık süresi: 1 saat
Pişme süresi: 5 gün
Kaç Kişilik: 10 Kişilik

Herkesin evinde kolay bir şekilde hazırlayabileceği karadut pekmezi insan vücudu için oldukça faydalı bir besindir. Özellikle çocuklar, evde doğal yapılmış olan bu pekmezden tüketmelidir. Karadut pekmezinin bağışıklık sistemini güçlendirdiği söylenmektedir. Hem sağlığa faydalı hem de lezzetli olan bu pekmezi evinizde hazırlayabilirsiniz.

Karadut Pekmezi İçin Malzemeler:

Karadut Pekmezi Yapılışı:

1Karadutların hepsini bir kapta yıkayın. Suyunu süzün ve saplarından ayırın. Yıkama işlemini çok iyi yapmanız lazımdır. Aksi halde pek çok problemle karşılaşmanız mümkündür.

2Yıkadığınız karadutların tümünü bir tencereye koyun. Tahta kaşık yardımıyla bu tencere içerisinde karadutlarınızı kaynatın. Bir saat boyunca kaynadıktan sonra, karadutları süzgeçe koyun. Suyunu süzün. Bu işlem biraz uzun sürebilir. Bu sırada başka işle uğraşabilirsiniz. Çünkü süzme işlemi yavaş yavaş, kendiliğinden gerçekleşecektir. Süzdüğünüz karadutları iyice ezin. Suyunu elde edin ve posasını da ayırın. Posası bir işinize yaramayacaktır.

3Karadut suyunu elde ettikten sonra, suyu doğal yollarla pişirip, pekmez haline getirin. Bu işlem için çok geniş bir kaba ihtiyacınız vardır. Bu yüzden orta derece büyüklükteki fırın tepsinizi kullanabilirsiniz. Suyu güneş gören tepsiye ekleyip, bekletin. Dış etkenlerden koruma amacıyla karadut pekmezinizin üstünü tülbent ile kapatabilirsiniz. Beş gün içerisinde karadut pekmezinizin pişmesi mümkündür. Tülbenti mutlaka gererek kullanın ki tülbent pekmezin içine girmesin.

4Yaklaşık bir haftada güneşte koyulaşan pekmeziniz su ile temas etmemelidir. Beş gün sonunda pişen karadut pekmezinizi cam kavanozlara koyabilirsiniz. Böylece karadut pekmezinizi çok uzun zaman saklayabilirsiniz. Evde doğal olarak hazırladığınız pekmezi, sabah kahvaltılarında keyifle tüketebilirsiniz. Küçük bir tabakta lezzetli karadut pekmezini servis yapabilirsiniz.

Karadut Pekmezi Tarifi Videosu

Özet
Yemek Adı
Karadut Pekmezi Tarifi
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman

Yorumlar