Yemek Tarifi

Vişne Kompostosu Tarifi

Hazırlık süresi: 15dk
Pişme süresi: 45dk
Kaç Kişilik: 6

Vişne görüntü olarak kiraza benzemektedir ancak tadının biraz ekşi olmasıyla kirazdan ayrılır. Ekşi olduğu için vişne daha çok vişne kompostosu, vişne hoşafı, vişne marmelatı ve vişne reçeli olarak tüketilmektedir. Peki, vişne komposto, vişne hoşafı nasıl yapılır? Siz de vişne kompostosu nasıl yapılır merak ediyorsanız tarifi inceleyebilirsiniz. Vişne’nin faydaları saymakla bitmez.

Göz için oldukça faydalıdır aynı zaman da bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerisinde A ve C vitaminleri bulunur aynı zamanda kalsiyum deposudur. Kalp için oldukça sağlıklı meyvedir. Kansere karşı koruyucudur. Sindirim sistemini düzenler, kabızlığı giderme etkisine sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirir özellikle kışın yakalandığımız grip ve nezle için oldukça etkilidir. Damar sertleşmesine karşı ve depresyona karşı oldukça etkilidir.

Vişne Kompostosu İçin Malzemeler

Vişne Kompostosu Yapılışı

1Öncelikle vişnelerin saplarını iyice temizleyelim ve güzelce vişneleri yıkayalım

2Tencereye vişneleri alıp üzerine suyu ekleyelim ve ocağa alalım

3Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra şekeri ilave edelim ve 15 dakika kadar daha kaynatalım.

4Komposto sıcak iken kavanozlara koyalım ağzını sıkıca kapatalım. İstediğiniz zaman kullanıma hazırdır.

5Eğer kışında bu şifa deposu meyveden yararlanmak isterseniz özellikle çocuklarınızın meyve suyu ihtiyacını gidermek isterseniz dondurucuda saklayabilirsiniz. Kışın da bir çok faydasından böylece yararlanmış olursunuz. Dondurucuya koymak isterseniz de aynı şekilde vişneleri saplarından temizleyip güzelce yıkayalım ve suyunu süzdürelim sonra kullanmak istediğiniz miktarlarda dolap poşetlerine koyalım. Ağzını hava almayacak şekilde sıkıca bağlayalım. Yazın serinletici vişne suyunu kışın da sıcacık tüketebilirsiniz.

Vişne Kompostosu Tarifi Videosu

Özet
Yemek Adı
Vişne Kompostosu Tarifi
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman
Puanlama
0 Based on 1 Review(s)

Yorumlar