Vişne suyu tatlı ekşi tadı ile kan kırmızısı rengi ile ve her tatlıya yakışması ise aslında meyve suyu sektöründe ve pastacılık sektöründe tariflerine oldukça fazla yer verilen bir meyvedir. Hasat dönemi de kısa süren, ince dallı narin ağaçlardan tek tek toplanan bu doğa mucizesi meyve içerdiği düşük şeker oranı ve yüksek anti oksidanlar ile aynı zamanda kalp ve metabolizma dostudur. Her gün belli bir miktar vişne tüketilmesi hem sindirimi kolaylaştırır hem de bağırsakları zararlı bakterilerden arındırarak sağlıklı ve uzum yaşamın anahtarlarından birini bize verir. Vişne suyu ise vişnenin en pratik kullanımlarından biri olmakta ve birçok yemeğin yanında da tüketilebilmektedir. Eksi bir meyve olmasına karşın mide ve sindirim sistemini rahatsız etmemesi yüksek lif içeriğinden kaynaklanmaktadır.
Vişne Suyu için Malzemeler;
- 1 kilo viÅŸne
- Bir miktar buz
Vişne Suyu Yapılışı;
1Öncelikli olarak yaklaşık 1 kg olarak alınan taze vişne saplarından ayrılarak iyice yıkanır. Taze vişne kullanılması lezzetli bir vişne suyu yapmak için esastır. Çünkü donuk vişnelerde su oranı değişmekte olduğundan çok fazla vişne kullanımı gerekir, ayrıca donuk vişnelerdeki antioksidan kapasitesi daha düşük olduğundan taze vişnenin suyu kadar uzun süre muhafaza edilemez.
2Konserve vişnelerde ise koruma amaçlı kullanılan katkı maddeleri vişnenin tadını değiştireceğinden vişne suyu yapmak için yalnızca taze vişne kullanılmalıdır. Ayıklanan yıkanan vişnelerin tek tek bir çatal iğne yardımı ile çekirdekleri çıkarılmalıdır. Çatal iğne yerine başka bir fonksiyonel malzeme ile de çekirdek çıkarma işlemi gerçekleştirilebilir.
3Çekirdekleri çıkarılan vişnelerin saldığı su da kaybedilmemelidir. Katı meyve sıkacağı ya da blendera atılan vişneler tamamen pürüzsüz oluncaya kadar çekilir. Ardından bardaklara alınır ve buz ile servis edilir.